Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 17 oktober 2016

17/10 Putin berättat om S-400-affären med Indien




Kostnaden för luftvärnsrobotsystemet S-400 till Indien kan räknas i miljarder dollar, samt kommer att förbättra det rysk-indiska robotsystemet ”Brahmos”, tillkännagav president Vladimir Putin.

Han säger, att det militär-tekniska samarbetet mellan Ryssland och Indien befinner sig på en hög nivå.
”Det kan sammanfattas med, att vi inte bara skall sälja moderna vapen till Indien, utan även syssla med gemensam utveckling. S-400 ”Triumf” är en miljardaffär, det är miljarder dollar. Sedan, förstår ni, skall vi förbättra robotsystemet ”Brahmos”, då det skall bli ett system för mark-, luft- och sjöbasering. Vi har kommit överens om, att vi skall öka dessa systems räckvidd. Vi skall tillsammans arbeta med femte generations flyg . T-50”, - sade Putin under BRIKS-mötet i Goa.

Han noterade, att kvaliteten på förbindelserna mellan Moskva och Delhi inom detta område karaktäriseras av, att Ryssland hjälper Indien att tillgodogöra sig ytterligare kompetens.

”Ryssland har organiserat sammansättning och tillverkning av de senaste T-90 tanksen och flygplan Su-30”, - tillade den ryske presidenten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar