Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 17 oktober 2016

17/10 Flygreg i Rysslands Västra milo får världens starkaste helikopter




Världens största, den ryska mångfunktionella transport-luftlandsättningshelikoptern Mi-26, utrustad med ny radioelektronik och navigationsutrustning, har tillförts blandflygregementet i Rysslands Västra milo (ZVO), förlagt i Leningrads oblast, meddelades till RIA Novosti på söndagen vid en presskonferens vid ZVO  av chefen för presstjänsten överste Igor Muginov.

”Med den nya radioelektroniska och navigationsutrustningen kan man lösa uppgifter även under svåra meteorologiska förhållanden under alla tider på dygnet”, - sade Muginov.

Han påpekade, att helikoptern i lastrummet kan last upp till 20 ton och transportera den upp till 800 kilometer från basen. Ombord ryms upp till 82 soldater med full utrustning.

Helikoptern kommer i olika modifieringar – för militär transport, passagerare, civil transport, ”flygande kran”, sjuktransport, samt även för sök- och räddningsoperationer och evakuering av transporthjälpmedel med en vikt av upp till 20 ton, hängande under helikoptern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar