Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 7 juni 2016

7/6 Reparerad ”Marsjal Ustinov” till sjöss 3:e kvartalet 2016

Robotkryssaren ur projekt 1164 ”Marsjal Ustinov”.

Robotkryssaren ”Marsjal Ustinov”, som genomgår stora reparationer vid reparationsvarvet ”Zvjozdotjka” , skall löpa ut på provturer under tredje kvartalet 2016. Det meddelas från varvets presstjänst i Severodvinsk.
”Tester vid kaj pågår av ”system och mekanismer”. Besättningen har redan kommit ombord. Planerad period för varvsprovturer är utsatt till tredje kvartalet 2016. Planerad period för leverans av fartyget – december”, - berättade man vid ”Zvjozdotjka”.


Varvet i Severodvinsk tog emot kryssaren för reparation och modernisering år 2011. I oktober 2012 togs ”Marsjal Ustinov” in i torrdocka på ”Zvjozdotjka”.  Under denna period genomfördes reparation av system för dränering och eldsläckning, axlar, propellrar, stabilisatorer och andra system och mekanismer. Även skrovet på kryssaren reparerades och målades. År 2013 fick fartyget lämna dockan och lades vid en grund kaj för färdigbyggnation och moderniseringsarbeten.
Delar som bytts ut under processen med moderniseringen av utrustning, inkluderande en av gasturbinerna och avsaltningsanläggningen, levererades till varvet med försening. Dessutom, tog det längre tid än beräknat att åtgärda alla fel, varför testerna vid kaj påbörjades först december i fjol. Den uppdaterade kryssaren väntas dock återgå till Flottan i slutet av år 2016.
”Marsjal Ustinov” är en av tre robotkryssare inom Rysslands flotta ur projekt 1165 ”Atlant”. Fartygets huvudbeväpning är kryssningsrobotar ”Bazalt”, som kan slå ut mål på avstånd upp till 550 kilometer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar