Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 3 mars 2016

3/3 ”Jaroslav Mudryj” testat reparerade turbiner

”Jaroslav Mudryj” ur projekt 11540

Fregatten ur projekt 1154 ”Jaroslav Mudryj” har vid kaj, efter reparation, testat huvudmaskineriet. Under den närmaste tiden skall östersjöflottans sjömän ta ut henne till sjöss, skriver www.lenta.ru med hänvisning till källa inom försvarsindustrin.
Fregatten har genomgått tester och turbinerna fungerar, nu återstår varvsprovturer, varefter fartyget skall överföras till beställaren”, meddelade källan.

En trasig (”turbo”) turbin D090 har reparerats i Samara. Under tiden har fregatten legat vid varvet ”Jantar” i Kaliningrad. ”Jaroslav Mudryj” har legat vid varvet sedan år 2015 på grund av problemet med huvudmaskin. Problemet började under tjänstgöring i Medelhavet och Indiska oceanen.
”Jaroslav Mudryjs” turbiner av typen D090 tillverkas i Ukraina vid företaget ”Zorja-Masjprojekt”, med vilka det militär-tekniska samarbete avbröts som en följd av konflikten i Donbass. Reparation av utländska turbiner har några ryska företag börjat med, men tillverkning av liknande produkter man bara börjat med vid företaget ”Saturn” i Rybinsk.
Huvudmaskineriet består av två gasturbinaggregat COCAG2, som ger 20 000 hästkrafter, och om det blir nödvändigt kan två ”turbo” turbiner kopplas in, som ger ytterligare 37000 hästkrafter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar