Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 18 januari 2016

18/1 ”Admiral Kuznetsov” skall moderniseras i år

Tunga flygplanskryssaren (TAVKR) ”Admiral Kuznetsov” i docka.


Tunga flygplankryssaren ”Admiral Kuznetsov” skall moderniseras för att kunna använda de nya flygplanen i slutet av år 2016.
Detta meddelade i en sändning från ”Rusnovosti” chefen för fartygsbyggnad vid Rysslands Flotta kommendör Vladimir Trjapitjnikov.

”Islutet av 2016 skall hon genomgå modernisering, varefter fartyget skall få nya flygplan och kunna dubbla eller tredubbla möjligheterna att lösa sina uppgifter”, - sade Vladimir Trjapitjnikov.
Han tillade, att de nya flygplanen blir jaktflygplan MiG-29K, liksom även andra flygplan.
Tidigare i år denna månad har meddelats, att ett regemente med MiG-29K för fartygsbasering med tjänstgöring på hangarfartyget ”Admiral Kuznetsov” bildats och under 2016 skall flygningar påbörjas.
Förra året från maj till och med augusti låg ”Admiral Kuznetsov” i docka vid 82:a reparationsvarvet i Rosljakovo i Murmansk oblast. Under tiden i docka genomfördes stora tekniska arbeten, samt även undervattensdelen av skrovet: den rengjordes och målades. De reparerade också olika system för elektromekaniska delar, som ansvarar för fartygets goda framdrivning. Därefter vid fasta förtöjningsplatsen i Murmansk återställdes hangarfartyget till full stridsberedskap. I november, i Barents hav, genomfördes hon luftvärnsövningar.¨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar