Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 3 december 2015

3/12 ”Marsjal Ustinov” påbörjat tester vid ”Zvjozdotjka”

Robotkryssaren "Marsjal Ustinov" ur projekt 1164

Robotkryssaren ”Marsjal Ustinov”, som genomgått reparation och modernisering sedan 2011 vid varvet ”Zvozdotjka” i Severodvinsk, har nu påbörjat tester vid kaj av olika system.
Fartyget skall återföras till Flottan under år 2016. Kryssaren har fått modern radioelektronisk beväpning, skriver ”Lenta.ru” med hänvisning till TASS.
Varvsarbetare och underleverantörer har påbörjat tester vid kaj på fartygets olika system, i huvudsak på mekaniska delar”, - sägs i uttalandet.
Under moderniseringen har fartyget fått nya radarstationer. Kryssaren har fått trekoordinat-radar med lång räckvidd ”Podberezovik” och en optimerad radar för lågflygande mål ”Fregat-M2M” med fasstyrd antenn. De nya radarstationerna ersätter MR-600 ”Voschod” och MR-710 ”Fregat-M”, som ingått i radarsystemet MR-800 ”Flag”, vilket installerades när fartygets byggdes.
Tidigare har meddelats, att kryssaren skulle levereras till Flottan innan år 2015 slut.
Marsjal Ustinov”tillhör robotkryssare ur projekt 1164 ”Atlant”. Fartyget har ett deplacement på drygt 11 tusen ton och är utrustad med sjömålsrobotsystem P-1000 ”Vulkan” samt luft-värnsrobotsystemet S-300F ”Fort”.
Det har meddelats, att kryssaren efter reparation kanske skall överföras till Rysslands stilla-havsflotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar