Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 23 november 2015

23/11 Sjojgu överlämnat Västra milots standar till nye befälhavaren


Generalöverste Andrej Kartapolov har visat sig som en kompetent militär ledare med ett brett operativt tänkande, sade Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu. Ministern anmärkte, att Kartapolov är väl känd inom de Väpnade styrkorna.

Sankt Petersburg 23 nov. – RIA Novosti. Försvarsminister Sergej Sjojgu har överlämnat befälhavaren för det Västra militärområdets standar till den nye befälhavaren, generalöverste Andrej Karatapolov, efter att ha noterat hans framgångsrika verksamhet inom de ryska styrkorna i Syrien.
”Andrej Valerevitj har visat sig vara en kompetent militär ledare med ett brett operativt tänkande. Framgångsrika handlingar vid våra grupper i Syrien – kan läggas till hans meriter”, - sade Sjogu vid överlämningsceremonin av stansaret.

Ministern sade, att han väl känner de Väpnade styrkorna. ”I hans meritlista finns ansvarfulla uppdrag i Fjärran östern, Sibirien, Nordkaukasus och Västra områdena. Han har gått från befälhavare för en motoskyttepluton till befälhavare för en stor armé”, - anmärkte Sjojgu.
Sedan juni 2014 har Kartapolov lett Generalstabens huvudoperativa avdelning. Sjojgu tillade, att som chef för Västra milots trupper kommer han ”också att visa sig som ett riktigt proffs”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar