Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 10 februari 2015

10/2 ”Jaroslav Mudryj” sätter kurs västerut mot Atlanten

Bilden visar fregatten (ry SKR) ”Jaroslav Mudryj” [sv. Jaroslav den Vise]

Tisdagen den 10 februari gick fregatten ”Jaroslav Mudryj” och östersjöflottans tanker ”Kola” in i den spanska enklaven Ceuta på den nordafrikanska i Medelhavet. Anledningen till inlöpet är att fylla på fartygsförråden till bestämd norm och en kortare vila för besättningen.

Under uppehållet genomför de ryska sjömännen nödvändiga reglementsenliga arbeten och okulärbesiktning av fartygen, meddelar ryska försvarsministeriets presstjänst.

”Jaroslav Mudryj” och tanker ”Kola” kvarstannar i hamnen till den 12 februari, varefter de på nytt sätter kurs mot Atlanten.
”Jaroslav Mudryj” lämnade sin hemmahamn Baltijsk de 9 augusti 2014. Sedan dess har hon tillryggalagt mer än 22 000 nautiska mil, besökt Ceuta, Valetta, Karachi, Djakarta, Penang, Colombo och Salala i Oman.
I slutet av januari genomförde östersjöflottans fartyg övning med stora ubåtsjaktfartyget från Norra flottan ”Severomorsk” och stödfartyg ur Rysslands ständiga fartygsgrupp i Medelhavet. Då övades bl.a. artilleriskjutning mot fingerade ytvatten- och luftmål.
En av huvuduppgifterna för fartyget är att visa Andreasflaggen, säkerställa ryska sjöfart och av andra typer av Ryska Federationens sjöekonomisk verksamhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar