Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 11 november 2014

Ryska trängfartyg siktade vid Lettlands kust

07 nov 2014
Lettlands försvar siktade natten till fredagen nära sin territorialvattengräns (TVG) i Östersjön två fartyg tillhörande Rysslands östersjöflotta.
Delfi skriver - "11 distansminuter från Lettlands TVG befann sig ett fartyg av klassen ”Bereza”, och 15 nautiska mil – fartyget ”SS-750”.
Bereza klassas av NATO som ett avmagnetiseringsfartyg ur projekt 140. Dessa fartyg byggdes under Sovjettiden och är avsedda för elektromagnetisk bearbetning av fartyg och mätning av dessas magnet- och elektriska fält. Inom Östersjöflottan finns ett flertal dylika fartyg.
”SS-750” är Östersjömarinens räddningsfartyg. Under detta år har det använts för tester med den djupdykande räddningsfarkosten ”Bester-1”.
Det bör påpekas, att just nu pågår i Östersjön tester med den nya ubåten ”Rostov-na-Donu”, vilken skall levereras till Rysslands flotta den 25 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar