Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 11 november 2014

Indonesien intresserade av ”Warsjavjankor” och ”Jachonter”

05 nov. 2014
Rysslands försvarsexportföretag ”Rosoboroneksport” har berättat om ryska vapen som skall visas vid internationella vapenmässan ”Indo Defense 2014”, som pågår 5 till 8 november i Djakarta (Indonesien)
”Våra indonesiska partners är intresserade av såväl mer av befintlig materiel som de redan har, såsom av nya modeller av rysk tillverkning. I första hand rör det flyg- och markmateriel, tillsammans med dem erbjuder vi marin materiel och luftvärn”, - säger Nikolaj Dimidjuk från ”Rosoboroneksport”, som leder företagets delegation vid utställningen.
Framför allt vill företaget sälja fler infanteristridsvagnar BMP-3F. Tillsammans med ryska vapenexportörer kommer Indonesiens Marininfanteri att visa en BMP-3F vid utställningen.
Indonesien är även intresserade av diesel-elektriska ubåten ur projekt 636 ”Warsjavjanka” och sjömålsroboten ”Jachont” (exportbenämning robot P-800 ”Oniks”).
För närvarande finns ”Warsjavjankor” inom flottorna i Ryssland, Kina, Algeriet och Vietnam. ”Jachonter” går även på export, i synnerhet till Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar