Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 11 augusti 2014

”Stojkij” levererad nästan två månader försent

18 juli 2014

I Baltijsk har den statliga kommissionen skrivit under akten om övertagande av korvetten ”Stojkij” ur projekt 20380, byggd av OAO SZ ”Severnaja verf”, som ingår i den statliga varvskoncernen OSK, meddelade på fredagen OSK.

Denna händelse var planerad till slutet av maj, men ändrades helt plötsligt. Då meddelade ”Norra varvet”, att förseningen berodde på fortsatta statliga provturer.
Tidningen ”Delovoj Peterburg” hade andra uppgifter. Där uppgavs att ryske marinchefen viceamiral Viktor Tjirkov inte vill ta emot fartyget med allvarliga brister. En källa vid OSK meddelade, att de tidigare fartygen i serien haft problem radioelektroniska system.
Strax därefter bytte presidenten i OSK ut. Den 5 juni blev Aleksej Rachmanov ny president, som tidigare innehavt posten som vice industri- och handelsminister.
Uppenbarligen har de värsta felen åtgärdats. OSK skicka ut ett standardmeddelande, där de citerar Aleksej Rachmanov med ”undertecknandet av överlämnings- och mottagningsakten av korvett ”Stojkij” till ”Rysslands flotta är ett landmärke för alla varvsarbetare inom OSK, som krönts med färdigställandet av en serie av moderna stridsfartyg ur projekt 20380”.
Korvetter ur projekt 20380 är ett mångfunktionsytstridsfartyg av 2-a rangen, utvecklat av konstruktörsbyrån Almaz för Rysslands sjöstridskrafter. Idag finns inom ryska flottan tre dylika fartyg – ”Steregusjtjij”, Soobrazitelnyj” och ”Bojkij”. Enligt planerna skall ”Stojkij”, liksom de tre föregående i serien, tillföras Rysslands östersjöflotta.
”Med erfarenheter från de fartyg som nu används ur detta projekt, har man vid ”Norra varvet” och Amurvarvet redan påbörjat byggnation av moderniserade korvetter ur detta projekt med beteckningen 20385/20386, vilka kommer att kunna lösa ännu fler uppgifter från vår Flotta”, - sade Aleksej Rachmanov.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar