Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 11 augusti 2014

Kanada skall skicka sex jaktflyg till Litauen

11 juli 2014

I september kommer Kanada att skicka sex jaktflygplan CF-18 för luftbevakningen av de Baltiska länderna, har kanadensiska regeringen meddelat.
”Vi kommer även i fortsättningen att stödja våra allianspartner inom NATO, för säkerheten och stabiliteten i Central och Östeuropa. Med tungt arbete från män och kvinnor i uniform fortsätter Kanada demonstrera vår allians solidaritet som ett svar på Rysslands aggression”, - citeras i en press-release Kanadas försvarsminister Rob Nicolson.
Idag fullföljs detta uppdraget med luftbevakning av de baltiska länderna med brittiska och polska jaktflyg i Litauen, och i Estland av danska.
I september kommer förutom kanadensarna även portugiser att baseras i Litauen, och tyskar kommer att baseras i Estland.
NATO:s luftbevakning av de baltiska länderna som pågått sedan år 2004, brukar vanligtvis bestå av fyra jaktflygplan från NATO-alliansen, men efter att ryssarna börjat sin aggression i Ukraina så har antalet jaktflyg förstärkts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar