Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 11 augusti 2014

Förre vice C Ukraina SSK nu till ryska ÖM

15 juli 2014

Till vice befälhavare för ryska östersjömarinen (ÖM) har utsetts viceamiral Sergej Jelisejev, tidigare befälhavare inom Ukrainas sjöstridskrafter (SSK). Detta meddelar presstjänsten inom ÖM.

Beslutet att utse viceamiral Sergej Jelisejev till tjänsten som vice befälhavare för Rysslands östersjöflotta har skrivits under av Rysslands president Vladimir Putin.

Sergej Jelisejev var under 14 år förste vice befälhavare för Ukrainas sjöstridskrafter, och var chef för garnisonen i Sevastopol. Enligt uppgifter i massmedia, har han under senaste tiden var tillförordnad befälhavare för ukrainska flottan. Det bör påpekas, att detta  inte är första utnämningen av denna typ. Den 20 april 2014 skrev president Vladimir Putin under ukas nummer 258, där konteramiral Denis Berezovskij, som tidigare varit chef Ukrainas sjöstridskrafter, utsetts till vice befälhavare för Rysslands svartahavsflotta.
En rad personalomflyttningar har genomförts inom Rysslands SSK och Ukrainas SSK efter händelserna i mars 2014, när folkomröstningen på Krim genomfördes, vilken fick till följd att halvön överfördes till rysk jurisdiktion.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar