Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 11 augusti 2014

Ännu en An-148 till Rysslands försvar

15 juli 2014

Den 11 juli mottog företrädare för Rysslands försvar ett flygplan A-148-100E, tillverkat vid flygfabriken VASO i Voronezj [ OAO ”Voronezjskoje Aktsionernoje Samoletostrotelnoje Obsjtjestvo”] enligt ett kontrakt med ryska federationens försvarsministerium. Samma dag flög besättningen kärran från flygplatsen ”Pridatja” till baseringsorten.
Under sex testflygningar i den serietillverkade kärran (fabriksnummer 42-08, registreringsnummer RA-61721) gjordes kontroller av olika system: navigeringssystem, motorer på olika höjder, landning med en motor, säkerhetssystem förbesättning och  passagerare. Mottagning-leveranstesterna inkluderar allmän teknisk markkontroll och ytterligare sex flygningar. Efter krav från beställaren har en rad tilläggsarbeten på An-148 genomförts.
Utbildning av besättningar, vilka skall flyga de nya kärrorna, genomförs vid ryska försvarets statliga flygtestcenter [GLITs] uppkallat efter Tjkalov.

  • Vi har flugit en hel del i An-148:an, - berättar chefstestpiloten vid GLITs överste Vjatjeslav Kabanov. – Den första kärran vi fick har vi redan flugit i tre månader. Vice chefen för ”Tsentret”  överste Sokolenko säger, som Valerij Tjkalov sade på sin tid, emotionellt och kort: ”Ett bra flygplan!”. Det är verkligen trevligt att flyga, har bra, kraftiga motorer, bekväm cock-pit och passagerarsalong. Detta är ett av de första moderna passagerarflygplanen inom Flygvapnet, där flygförarna får all information på LCD-skärmar. Jag tror, att An-148 får ett gott och långt liv. Är övertygad om att flygförarna kommer att gilla kärran.
Förutom flygplan RA-61721, har försvaret redan flygplan An-148 med registreringsnummer RA-61718 och RA-61722. För närvarande pågår tester vid VASO med den fjärde An-148-kärran, byggt i enlighet med det statliga kontraktet om leverans till ryska försvaret av 15 flygmaskiner av denna typ.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar